3bier.nl

Duvel tripel hop cashmire

De duvel Tripel Hop Cashmire is er naast de normale Duvel en de tripe hop Citra. Ook de Cashmire is een hopsoort ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Biersommeliers bestempelen deze hopsoort al langer als de ‘rising star’ en het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de bierwereld.

Waar de Triple hop Citra naar mijn mening frisser is en een iets scherper randje heeft is Tripel Hop Cashmire nog iets lekkerder net een uitgebreider palet aan smaken.

Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop voegen de brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping (nee niet doen, we leggen het is het is niet wat je denkt) techniek toe. Deze brouwtechniek houdt in dat er naast de hop tijdens het kookproces ook nog extra hop toegevoegd wordt in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser aanwezig zijn in het finale bier.

Bij Duvel Tripel Hop Cashmere levert dry hopping en het toevoegen van de Cashmere een tropische twist van smaken op die liefhebbers van speciaalbieren. Dankzij de toevoeging van deze hopsoort aan de klassieke Duvel wordt het smaakpallet verrijkt met intense tropische en florale toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot.

Duvel Tripel Hop

1,80
8.1

Smaak

8.0/10

Kleur

9.0/10

Prijs

6.0/10

9.5/10

Plus

  • Fris

Wellicht iets minder

  • Geen

Geef een reactie