3bier.nl

Wilderen Kanunnik Tripel

Tripel Kanunnik is gebrouwen volgens origineel brouwerij Wilderens kannunik-recept. Het 4-granenbier heeft is een zachte en kruidige tripel met hergisting op de fles en een heerlijke milde afdronk. Met een alcoholpercentage van 8,2% en donkergoud van kleur.

Het bier heeft een frisse fruitige geur, een vriendelijke licht droge afdronk waar nog een vleugje van karamel, noten , koriander en citrus in naar voren komt.

In 2007 kochten Mike Janssen en Roniek Van Bree deze Haspengouwse boerderij en restaureerden de, sterk in verval geraakte, gebouwen.

Er werd een nieuwe brouwerij van Italiaanse makelij en distilleerderij geïnstalleerd en sinds augustus 2011 brengt men twee bieren, een jenever (Wilderen Graanjenever), een gin (Double You Gin) en een derde destillaat (Wilderen Eau-de-Bière) op de markt, later volgden twee nieuwe bieren (Wilderen kriek, 2012 en Cuvée Clarisse, 2013) en in 2014 brachten ze een whisky (Wild Weasel) uit. Nog later kwamen ook Wilderen Wiggle en een rum (Omerta) uit.

Tripe Kanunnik

€ 2,15
8.3

smaak

8.5/10

Kleur

7.0/10

Karakter

9.5/10

Plus

  • Een heerlijk fris fruitg drinkend bier met een heerlijke afdronk

Geef een reactie