3bier.nl

Een gedicht

In de schuimende schaduw van het gerstenat, Ontwaakt een ambacht dat ons allen vat. Het gouden elixer, bier zo verfijnd, Een traditie die ons dierbaar is en altijd zal zijn.

Vanaf de eerste teug, zo rijk en vol, De smaakpapillen dansen, in extase en dol. Amberkleurig vocht, met geheimen verzegeld, Het brengt ons samen, met vreugde bedeeld.

De hopranken dansen in het briesje zoet, Terwijl de mouterij zorgvuldig haar werk doet. De gist, een wonderlijke kracht in elke druppel, Het schenkt leven aan het brouwsel, zo vol van gruis.

In koperen ketels wordt het mengsel gekneed, Het aroma stijgt op, als een kunstwerk gereed. De meesterbrouwer, vol passie en kunde, Creëert het bier, een symfonie vol klank en grunde.

Met trots schenken we uit, het schuimende vocht, Verleidelijke aroma’s, een lust voor het oog. Bier verbroedert, verbindt ons in het genot, Een gezellig samenzijn, waar vriendschap ontspruit.

Proost! Op het bier, het vloeibare goud, Een eerbetoon aan onze cultuur, zo vertrouwd. Met elke slok, een ode aan het leven, In een wereld waarin we elkaar kunnen vergeven.

Dus hef het glas, met vreugde en plezier, Opdat het bier ons hart verwarmt, keer op keer. Laat het ons verenigen, een bierminnend volk, In deze ode aan bier, onze geliefde tolk.

generated with chatgpt

Comments are closed.