3bier.nl

Naar de Bios: Suicide squad

squad 2Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman vs Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman (daar is immers iets ergs mee gebeurt in dawn of justice (spoiler alert)), waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen.

Dit brengt dus wel een aantal problemen met zich mee; zonder dat je de de andere films hebt gezien zijn sommige dingen niet te plaatsen en is het niets anders dan een ordinaire shooter.

De meedogenloze inlichten officier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand (ja dat was ook een beetje je eigen schuld natuurlijk) , krijgt Wallers plan groen licht. Met een minder sympathieke truc sluit ze een deal met het complete team van gevangenen: Deadshot (Will Smith), Harley (Margot Robbie),

ass Diablo (Jay Hernandez), Boomerang (Jai Courtney) en Slipknot (Adam Beach) krijgen de wapens waar ze hun naam aan ontlenen terug en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) mag ook meedoen. De enige voorwaarde is deze: Gehoorzaam of ga dood. Dit wordt strikt gehandhaafd door leider Rick Flag (Joel Kinneman) die een zeer angstaanjagende relatie heeft, de samoerai Katana (Karen Fukuhara) De aankomst van de getatoeëerde megacrimineel The Joker (Jared Leto) uit Gotham City geeft de film een aparte wending met de waanzin en organisatie van the Joker.

Kortom een leuke film die een flinke plus heeft als je meer weet wat er zich allemaal in Gotham city, Dawn of Justice en Batman vs Superman heeft afgespeeld erg sterk is de muziek al dan niet in gecoverde versies.

 

Geef een reactie