3bier.nl

Rectificatie

Overal gaat er wel eens iets verkeerd, zo ook bij ons. De door (een anonieme en belastingadvies kantoor Jonker uit Hilversum) gesponsorde fusten bier waren niet op tijd leverbaar. Maar 3bier.nl zou natuurlijk geen 3bier.nl zijn als we niet een passende oplossing zouden hebben gevonden. We gaan gewoon 3 soorten bier tappen:

  1. De Windotter Molenbier Bock bier
  2. De Windotter Molenbier Wit bier
  3. gewoon lekker pils

Windotter Bock en Wit bier zijn natuurlijk te verkrijgen bij Slijterij Pinot in IJsselstein gewoon op fles samen met nog meer dan 80 andere soorten speciaal bier.

BAM zo doen we dat

Wat heeft De Windotter met bier te maken?
Hiervoor moeten we terug in de geschiedenis. Al geruime tijd voor het begin van onze jaartelling werd er bier gebrouwen. Bier -bestaande uit water, hop, gist en gerstemout- werd in eerst instantie door de kloosters gebrouwen, maar in de 13e eeuw werden de brouwactiviteiten overgenomen door de burgerij.

Rond de middeleeuwen werd bier volksdrank nummer één (men dronk gemiddeld op een dag ruim drie aardewerken kroezen bier) omdat er een geneeskrachtige werking aan werd toegeschreven. Bier was ten tijde van pest en cholera een prima alternatief voor het besmette drinkwater. Er ontstond in deze tijd een nauwe verwevenheid tussen bier en molens: De molens -waaronder De Windotter- hebben eeuwenlang graan gemalen voor de brouwerijen uit de omgeving.

De prachtige en smaakvolle bieren worden gebrouwen bij brouwerij Van Steenberge in Ertvelde (België) en zijn exclusief te koop in de molenwinkel en bij slijterij Pinot, winkelcentrum De Clinckhoeff te IJsselstein.

Geef een reactie